On WRITING By Nina Rapi In The Context Of A Special Tribute To Greek Playwrights, Frear Literary Magazine, Sept. 2023

On WRITING by Nina Rapi in the context of a special tribute to Greek playwrights, Frear literary magazine, Sept. 2023

Κάτι που κάνει την υπαρξιακή οδύνη υποφερτή· που μεταποιεί το επίκαιρο σε διαχρονικό, το προσωπικό σε καθολικό, τη θολότητα σε καθαρές σκέψεις. Αυτό είναι η γραφή. Για μένα τουλάχιστον.
Read More
ΕΙΧΕ Η ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ; της Νίνας Ράπη

ΕΙΧΕ Η ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ; της Νίνας Ράπη

Το νέο έργο της Νίνας Ράπη ΕΙΧΕ Η ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ παρουσιάζεται σαν θεατροποιημένο αναλόγιο στο Θέατρο Σταθμό την Πέμπτη 21/9 στις 18.00 Είσοδος ελεύθερη. Σκηνοθεσία & Μουσική Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κυριακού Κινησιολογία: Κατερίνα Μπιλάλη Ερμηνεύουν: Κατερίνα Μπιλάλη, Γιώτα…

Read More
Νίνα Ράπη:Angelstate, ανάλυση Αμαλίας Κοντογιάννη, Diastiho.gr

Νίνα Ράπη:Angelstate, ανάλυση Αμαλίας Κοντογιάννη, diastiho.gr

"Πυρηνική συνθήκη του έργου αποτελεί ένα πείραμα, που, όπως μας πληροφορεί η συγγραφέας στις σκηνικές οδηγίες, συντελείται σε έναν πραγματικό χωροχρόνο, υπό την εποπτεία μιας εξουσίας μη ορατής από τους συμμετέχοντες. Καθώς το έργο εξελίσσεται, ωστόσο, αντιλαμβανόμαστε ότι το πείραμα συντελείται στο εσωτερικό των χαρακτήρων, σ’ έναν μη χώρο, όπου το εξωτερικό φτάνει μόνο ως απόηχος της πραγματικότητας, μέσα στην οποία γεννήθηκε η ένοχη συνείδηση των ηρώων."
Read More
Νίνα Ράπη:  Συνέντευξη στη Χρύσα Φάντη, Fractalart.gr

Νίνα Ράπη: Συνέντευξη στη Χρύσα Φάντη, fractalart.gr

Νίνα Ράπη: «Η έξαρση, η έκσταση που νιώθεις όταν εμπνέεσαι και βρίσκεσαι στη ‘ροή της γραφής’, το ότι χάνεις την αίσθηση του χρόνου και τόπου, μοιάζει πολύ με το πως νιώθεις όταν ερωτεύεσαι»
Read More